18 januari 2022

KonaCorn komt met een sojavrije legkorrel en scharrelmix voor kippen


Bij KonaCorn worden er al een aantal jaren stappen gezet richting het verduurzamen van diervoeding. In 2019 werd er daarom besloten om de producten 100% CO2-neutraal te produceren. "Nu is het tijd om een stap verder te gaan en te kijken waar we de producten zelf nog duurzamer kunnen maken", aldus Marcel Visser (eigenaar). Het bedrijf komt daarom nu met een sojavrije legkorrel en scharrelmix voor kippen.

Deze keuze maakten zij niet zozeer om de claim te kunnen maken dat het beter is voor kippen of dat de eieren die ze liggen sojavrij zijn, maar wel om bij te dragen aan het tegengaan van de boskap die nodig is om soja te produceren. De sojavrije varianten doen in kwaliteit niet onder voor de huidige varianten. Het voer voorziet in alle behoeftes van de kippen en zorgen voor een uitgebalanceerde voeding.

Binnen KonaCorn zien ze dat kippenhouders steeds kritischer worden op het voer dat ze geven aan hun kippen, niet alleen omdat ze de gelegde eieren zelf eten, maar ook of het klimaatvriendelijk diervoer is. “Daarom hebben we al een biologische kippenvoerlijn binnen KonaCorn. Maar nu merkten we ook dat er vraag kwam naar sojavrij kippenvoer en daar zijn we ons in gaan verdiepen. We zijn zelf uitermate kritisch op wat we produceren en welke impact dat heeft op het klimaat”, laat Visser weten.

Het sojavrije kippenvoer is daarom niet de enige verandering die eraan komt. Ook de folies voor de zakken die het bedrijf gebruikt voor al hun diervoeding zullen binnenkort worden vervangen door een duurzamere variant: een monofolie. De zakken voor pluimvee-, vogel-, knaagdier- en wildlifevoer zullen vanaf november bestaan uit maar één soort materiaal. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de oude folies die waren opgebouwd uit meerdere soorten kunstoflagen, waardoor het plastic slecht gerecycled kon worden. Monofolies hebben dit probleem niet. Ze kunnen én goed gerecycled worden én ze houden het product vers.

“Bij KonaCorn zijn we niet zo van het afwachten en plannen, maar pakken we door. Wij zijn continu op zoek naar duurzamere keuzes en nemen hierin allerlei afwegingen mee die beter zijn voor onze dieren, mensen en onze planeet”, sluit Visser af.

U bent hier: Home Nieuws KonaCorn komt met een sojavrije legkorrel en scharrelmix voor kippen